sâmbătă, 21 martie 2015

THE ROSHAR ADVENTURE-THINK OUTSIDE THE BOX



     Pe drumul dinspre Bucuresti spre casa nu puteam dormi.Evident nu mai calatorisem cu trenul demult(10 ani)si experienta la cucurigu a fost una..ciudata.Tot drumul m-a bantuit in sens pozitiv evenimentul de la Beauty Publishing si imi venea sa plang ca am ratat ultima zi.Nu stiu cum sunt altii-dar pentru e mine orice make up artist e o adevarata sursa de inspiratie.Ador sa intru in universul fiecaruia-mai ales cand exista unii artisti care si-l dezvaluie cu totul.
  Nu ai auzit inca numele de Roshar?Atunci e cazul sa faci o cautare google ca sa ii admiri munca.Acest artist face parte din categoria self taught makeup artist-un om care si-a construit cariera prin propria viziune.A inceput din copilarie-a pictat,a desenat, a facut experiente pe propria sora si cand micul orasul din Texas in care locuia nu i-a impartasit  viziunea a decis sa plece in lumea mare.A machiat si facut freze ca sa isi plateasca chiria si incet incet a inceput sa isi construiasca un book profesional si sa devina cunoscut.
  Prin viziunea unica,jocul de culori si texturi,prin confectionarea de accesorii ciudate si utilizarea perucilor-si a facut un loc in lumea makeup-ului pe care cu siguranta nu i-l va detrona nimeni.
    Cele 2 zile petrecute alaturi de el la Bucuresti-au fost un adevarat show de culoare si buna dispozitie.Nu se poate sa nu iubesti un asemenea om-extraordinar de cald si simplu,fara aere de super artist ci un team player.
  Si da-am zis team player-pentru ca in industria revistelor si a pozelor in care el lucreaza-artistul ocupa un loc important-insa ca parte a unei echipe.E foarte important sa realizam ca la sedinte foto-trebuie sa existe echipe, sa se lucreze la o viziune comuna-nici unul din participanti nefiind seful celuilalt.
  Mai mult de atat alegerea modelor e foarte importanta iar cand acest lucru nu e posibil machiajul trebuie adaptat pe fizionomia data.
  Mi-a placut foarte tare felul in care Roshar incearca sa isi pastreze unicitatea.
  Nu ii place sa studieze in reviste machiajele altor artisti-ca sa nu se inspire sau sa fie influentat de viziunea altora.
  Ne-a impartasit machiaje unice prin viziune si accesorizare,prin culoare si textura.
  De la glam si  retro diva  la alien superstar-toate machiajele sale au o poveste si o sursa de inspiratie.Si toate machiajele au un mesaj.Acela ca trebuie sa incerci sa realizezi ceva ce te reprezinta cu totul,fara frica de a gresi.Sa nu uitam ca machiajul nu e tatuaj e un simplu joc de culoare care poate fi corectat oricand.
     Imi pare rau ca timpul trece prea repede si ca nu am sansa de a sta zi de zi in preajma unui asemenea artist-marturisesc ca am avut emotii despre evenimentul in sine-despre ce se va intampla si cum voi comunica cu el.Insa echipa de cursanti si trainer si organizatori am fost o adevarata familie-au fost nume mari ai industriei de make up romanesti si de peste hotare care au machiat si care s-au bucurat alaturi de noi artistii mai noi.Ma bucur nespus ca am fost la Bucuresti si ca am avut ocazia de a il revedea pe Alex Abagiu si Iuliana Sandu care au machiat alaturi de noi ca si cursanti si care ne-au delectat de asemenea cu talentul lor.
  Ce mai...o experienta minunata.
  Pana la urmatorul eveniment Roshar-va las cu citatul sau preferat "Don’t be boring! Enjoy a little color, play with texture.”Diane Vreeland.
 




   

2 comentarii: