luni, 25 august 2014

MACHIAJUL DE POZE VS MACHIAJUL PURTABIL-RELOADED




       Goana dupa perfectiune-vesnica problema a femeii moderne.Nu de putine ori mi s-a intampla sa imi intre in atelier cate o fata noua si sa scoata o poza din poseta sau sa imi arate vreo poza pe telefon."Putem face un astfel de machiaj-ma intreaba?".
  I-as raspunde ca NU dar nu as vrea sa ii stric visul.Stiu ca multi ne imaginam altfel cand ne vedem in oglinda.Tind sa cred ca societatea e cea care ne indobitoceste si fara sa vrem cautam sa fim altcineva  decat suntem.
 Un makeup artist adevarat ar trebui sa stie sa explice clientei de pe scaun - ca ceea ce vede in poze-poate sa  fie un machiaj special realizat pentru poze(ceea ce prespune modele anume alese,cu anume forme de ochi,osatura,buze)fie un machiaj al vreunei vedete(cu care clienta nu are nimic in comun ca si trasaturi)sau un machiaj facut din photoshop(extrem close ups,detalii si efecte speciale,etc).
  Nu poti sa fi pur si simplu altcineva.Sigur ca te poti inspira din culori,din forma de tus,din culoare de blush,ca sa iti concepi un look unic.Nimeni nu a inventat roata la caruta si e normal ca in lumea artistica toti sa avem pigmentul naked de la mac sau ice gold numeric proof,nu sunt chiar atat de multe branduri profesionale de machiaj pe piata insa e normal ca fiecare dintre noi sa vedem totul diferit.
  Mi se pare foarte ciudat ca la noi in tara majoritatea cauta  machiaje sofisticate,prea putin purtabile insa sa fie puternice(vorba aia..sa merite banii dati si sa se vada ca sunt machiata-sa isi dea seama toata lumea).
  NU stiu de ce nu cautam exemplele cele mai bune-daca tot admiram staruri macar sa luam partile bune din machiajul lor,anume..ca nu poarta machiaje tip paun si nici machiaje care sa le vada si bunica mea care poarta niste ochelari stil lupa..ci poarta machiaje cat mai naturale,pielea sa reflecte sanatate si obrajii sa para putin parguiti de soare.
   Iar atunci cand purtam gene false sa incercam sa le purtam cat mai naturale si nu plasticate.Se vad oribil niste gene false aplicate incorect.
  Daca tot vrem sa purtam gene zilnic-exista extensiile de gene din par natural(un nou procedeu)care se pot purta o luna dar care arata foarte bine.
  Eu cred ca e foarte usor ca fiecare dintre noi artistii sa incercam sa educam o populatie tot mai dornica sa se machieze si sa invete sa faca asta cu lucruri care sa scoata in evidenta frumusetea naturala si nu sa oblige modelul sa umble cu ochii inchisi ca lumea sa ii admire machiajul.
  Nu imi plac pozele cu ochii inchisi si dupa cum poate ati observat nici nu fac acest gen de poze nici clientelor si nici modelelor de la cursul de machiaj.
  Atat timp cat noi trebuie sa stralucim oriunde mergem reteta e simpla:fi tu insati!!!!!


  Va las sa admirati cateva din machiajele mele preferate-si daca aveti impresia ca nu se observa tare-sau ies in evidenta doar cu vreo dunga de tus sau un ruj rosu -acela e modul meu de a vedea un machiaj purtabil.Sursa poze arhiva personala, arhiva cursurilor de machiaj si pintrest.














  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu