luni, 25 iunie 2012

DESPRE MACHIAJ:FEMEIA NORMALA VERSUS FEMEIA TOP MODEL


      Am observat in ultimul timp noua moda sa o numesc asa.In reviste,poze,la tv ni se arata numai dudui tinere(maxim 25 de ani)si frumoase si slabe si cu sanii imensi(silicoane in majoritatea din dati).Cultul femeii top model.
             Cei si cele ce ma cititi pe blog stiti ca sunt extrem de pasionata de make up si imi doresc o cariera in beauty editing ca si second job.Eh,de cand cu pasiunea mea-am avut sansa sa machiez cateva sute de fete si fizionomii si am tras o singura concluzie.Nu exista fete sau femei urate-ci neingrijite.Pentru ca de multe ori fetele sau femeile ce imi trec prin mana nu au un cult despre cum trebuie sa se scoata in evidenta singure-se machiaza minimal si uneori deloc.Fetele sau femeile care muncesc -au un job,o familie-copii -nu au vreme de flendurit prin oras zi de zi prin centre de infrumusetare si pierdut ore in sir cu pus fel si fel de minuni pe fata.
          Da e trist-insa ce este si mai trist-este mentalitatea romaneasca.Lumea judeca enorm de mult dupa aspect-vai ce urat e x sau vai e batran e y sau ce grasa e z.
          Ma intristez sa vad ca lumea din domeniul make -up-ului pune accent pe superficialitate-fac sedinte foto si prezentari alegand ca femei model-cele mai frumoase si tinere dintre cele mai frumoase si tinere.
              Intr-o discutie avuta cu bunul meu prieten si mentor Ovidiu-eu ma plangeam ca in curand voi face depresie daca o sa mai vad prin reviste si poze-numai tineret -numai oameni perfecti -numai frumusete exorbitanta.
       Ovidiu-un tip cu picioarele pe pamant mi-a spus si argumentat ceea ce deja si eu stiam-dar poate refuzam sa vad.E usor sa machiezi  o tanara de 14 ani care are ten perfect si fata intinsa-sprancenele inca nepensate si pielea perfecta.E mai greu sa scoti in evidenta un ten deja imbatranit  sau cu probleme-insa aici se vede maiestria unui artist si bucuria modelului de a se vedea frumoasa-pentru ca da-frumusetea este in fiecare din noi.Si avea dreptate
  Toti ne nastem cu defecte.Important  este sa invatam sa traim cu ele si sa le mascam-sau de ce nu ,sa le ignoram dea dreptul.Lumea perfecta e o utopie-iar cei ce nu pricep-ajung prada disperarii si depresiei.
  Viata din reviste se traieste doar pe hartie.Viata reala e cea de aici.
  Prefer oricand o femeie normala-cu haine normale-cu viata normala-cu familie si caini si facturi de platit-decat zambetele false din reviste-petrecerile de lux cu droguri si superficialitate-unde barbatii fac parada de femei scoase din cutie-care tac si zambesc.
  Voi ce parere aveti?



2 comentarii:

  1. Felicitari Ana!Foarte mult imi place ceea ce ai scris!
    Din pacate,superficialitatea nu se gaseste numai in revistele si lumea din Romania,ci oriunde intorci privirea.
    Sunt complet de acord cu ceea ce ai spus:NU exista femei urate,doar ca nu intotdeauna avem sansa si mai ales,posibilitatile materiale de a ne ingriji si a ne pune in valoare atuurile.
    Te imbratisez si iti doresc mult succes in ceea ce ti-ai propus!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunat articolul tau Ana ! ma bucur sa te cunosc, si ma bucur ca, chiar angrenata intr-o lume aparent superficiala , resuseti sa-ti mentii echilibrul in gandire si sa vezi dincolo de ambalaj .. sa ai succes in tot ce faci , pentru ca se vede ca e din suflet..

    RăspundețiȘtergere