sâmbătă, 15 martie 2014

KEVYN AUCOIN-DIN TOPUL CELOR MAI MARI MAKE-UP ARTISTI AI LUMII

 


   
   Hollywood's maestro of maquillage-cea mai impozanta figura din lumea de beauty a anilor1980-2000.Nu cred sa existe vreun make-up artist care sa nu ii fi auzit numele sau admirat operele.
  Cred ca a fost cel mai iubit make-up artist al starurilor care si-l aduc aminte cu drag ca de un magician,un urias cu un suflet bland si talent imens.("When he did make-up,it was kind of magical-Nicole Kidman")
   Pasiunea lui Aucoin pentru machiaj s-a manifestat inca din primii ani de viata.Desi a facut parte dintr-o familie cu 4 frati,toti 4 fiind adoptati,a avut o legatura deosebita cu una din surori pe care obisnuia sa o machieze si sa o pozeze cu un aparat polaroid in diferite ipostaze demne de Vogue(lucru pe care il va face deseori de-a lungul carierei-imbinarea pozatului cu machiajul).
   La 18 ani incepe sa lucreze ca make-up artist intr-un magazin din Lafayette(orasul natal)dedicat special femeilor-insa doamnele care frecventau acel magazin nu se simteau comfortabil sa fie machiate de un barbat si Kevyn se vede nevoit sa se mute in Baton Rouge sa isi incerce norocul.Nici de data asta nu a fost un moment fericit-deoarece recunoasterea orientarii sale sexuale a atras multa negativitate din partea comunitatii locale si Aucoin decide sa isi incerce norocul intr-un oras mai mare(New York)impreuna cu iubitul sau.
  Aici incepe adevarata sa cariera-fiind remarcat de catre  fotografi celebrii ca si  Steven Meisel si Irving Penn si de catre chiar revista Vogue.De la acesti mentori -Aucoin a dobandit  informatii pretioase si a invatat sa priveasca machiajul din perspectiva umbrelor-dedicand in cartile sale nenumarate articole luminii pentru poze-lumii pentru machiaj,highlighting si conturing.
  Incet,incet prin machiajele sale minunate a inceput sa cucereasca lumea starurilor de la modele la artiste si cantarete ,toate il iubeam pe Aucoin-pentru ca el vedea in ele partea lor frumoasa si multe vedete i-au devenit prietene si confidente.
   Devenind un star la randul lui Aucoin a inceput sa scrie diverse articole in publicatii si ulterior si-a lansat la randul lui 3 carti,2 dintre ele devenind best sellere si beauty bibles-cum imi place mie sa le numesc.
    In Making Faces si Face Forward -celebritati(femei sau barbati)sau femei obisnuite au fost tranformate prin costumatie,par  si machiaj in diferite figuri istorice sau vedete-tocmai pentru a putea demonstra puterea machiajului si a luminii.Astfel:Tori Amos-devine Mary,Regina Scotienilor,Celine Dion-Maria Callas,Lisa Marie Presley-in MArilyn Monroe,Christina Ricci in Edith Piaf,Gwynet Paltrow in James Dean.
  De asemenea cartile contin sfaturi pretioase despre modelarea sprancenelor,hidratare,modalitati de imbinare a culorilor si multe alte tips and tricks despre machiaj in general.
   Kevyn a aparut in multe emisiuni tv- inclusiv intr-un episod din Sex and the city-ca si artistul care o machia pe Carrie-toate aparitiile sale fiind spectaculoase-deoarece mereu a sustinut idea frumusetii si a trasaturilor specifice fiecarei persoane si a incercat sa invete femeile si barbatii sa aibe multa incredere in frumusetea lor si in puterea lor.Sa se iubeasca pentru ca sunt unici si pentru ca frumusetea este acea pe care alegi sa o intelegi.
  Cea mai mare realizare a sa ramane lansarea in 2002 a propriei linii de produse de machiaj-care s-a bucurat de un imens succes,succes pe care nu a avut timp sa il savureze murind in acelasi an de o supradoza de calmante pe care le luase pentru tratamentul unei boli grave de care suferea.
  In urma sa a ramas un imens testament artistic-atat de iubit si admirat de toti make-up artistii si nu numai-ci de intreaga lume.
  Pentru mine Aucoin este cel care imi inspira zilnic drumul prin make-up prin unul din citatele sale celebre:"NOTHING GREAT IS EASY".
    Asa e-pentru cei care cred ca lumea machiajului e frumoasa si usoara-poate e,insa doar la suprafata- prin pozele ce le vedem si visele pe care le avem.Drumul e lung-e greu-e presarat de mizerii,de oameni care incearca sa ne faca sa ne uitam viziunea,sa ne abata din drum -doar pentru ca visul nostru e altul decat al lor.Reteta pentru machiajul perfect-o facem fiecare din noi.Toti suntem unici-si toti putem visa diferit.IN LUMEA ASTA MARE E LOC PENTRU NOI TOTI.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu