joi, 13 martie 2014

PAT MCGRATH-DIN TOPUL CELOR MAI MARI MAKE-UP ARTISTI AI LUMII     Inainte de a incepe postarea am stat si m-am gandit cateva zile..daca sa ii dedic ei prima postare dintr-un lung sir de postari pe care il voi dedica  marilor artisti din tara si de peste hotare pe care ii admir enorm.Si pana la urma am ales-o pe ea.NU degeaba in anul 2007 a fost numita de catre revista Vogue "the most influential make-up artist of the world"...fraza care nu mai necesita nici un fel de traducere.
  Cand imi incepusem drumul prin lumea machiajului auzisem de nenumarate ori mentionat numele ei prin reviste si internet dar marturisesc ca nu ma impresionase in mod deosebit.Adevarul e .. de multe ori cred ca trebuie sa ai dispozitie si minte deschisa spre a intelege munca multor artisti si viziunea lor.Poate ca de multe ori suntem prea superficiali si gandim prea ingradit-si nu vrem sa privim dincolo de viziunea noastra si  asa a fost in cazul meu cu Pat.Nu m-a impresionat din prima dar urma sa imi revolutioneze gandirea si acum o iubesc.
  Incepusem sa citesc despre viata ei si m-a  frapat  povestea ei simpla de viata.Nascuta in Anglia si crescuta doar de mama(o imigranta jamaicana) a dobandit de mica pasiunea pentru moda si machiaj.Impreuna cu mama ei obisnuiau sa priveasca filme si emisiuni tv si sa comenteze pe marginea lor,sa isi imagineze haine,machiaje,combinatii de culori care sa avantajeze mai ales pielea de culoare.
  Pat nu a avut nici un fel de pregatire in domeniul de make up ,a urmat un singur curs de fashion la colegiul din Northampton si se pregatea pentru domeniul modei cand a primit o oportunitate de job din partea stilistei Kim Bowen ,dupa care a plecat intr-un turneu prin Japonia cu Caren Wheeler (o cantareata cunoscuta pe care o machiase intamplator si care o placuse foarte tare ca si make up artist)ca sa sfarseasca prin a colabora si a deveni beauty director la revista I-D-pozitie pe care o ocupa si azi.
 
    Pat e renumita pentru metodele ei unice  de a machia-de multe ori isi foloseste degetele pentru a realiza efectele dorite(pe Ovi -il auzisem de multe ori povestind de metoda ei dar nu prea mi-o puteam imagina machiand cu degetele pana nu am inceput sa o studiez si sa o inteleg).Atunci cand isi foloseste degetele , ea  considera creativitatea cel mai mare talent si ne incurajeaza  sa il folosim dupa bunul plac.

   Din multele ei realizari remarcabile mi-ar placea sa amintesc conceptele de make-up create pentru Prada si Miu Miu,Lanvin,Louis Vuitton,o linie de cosmetice pentru Armani,postul de creative design  director pentru Procter and Gamble. Machiajele ei sunt mereu diferite si originale.Obisnuieste sa spuna ca atunci cand gandeste un concept de machiaj pentru o casa de moda  ea face legatura intre hainele create si imaginea modelelor.Mereu exista alta viziune pentru fiecare casa de moda in parte ,pentru ca fiecare culoare si textura o inspira in mod deosebit si unic.
  A lucrat cu nenumarati fotografi renumiti ai lumii si a avut multe publicatii in Vogue(inclusiv Italia)si Harper's Bazaar.
  Dar cea mai mare distinctie a ei cu siguranta ramane MBE-member of the Order of the British Empire,for services to the fashion and beauty industry distinctie oferita de regina Elisabeta a 2-a in 2014.

 Acestea fiind spuse va las sa ii admirati o parte din munca ei deosebita-in cateva poze care mie imi plac -iar ca sa ii cunoasteti munca cu adevarat-puteti sa ii urmariti site-ul oficial,pozele,machiajele si viata ei minunata pe internet sau publicatii.
"I really love being a makeup artist. It never gets mundane or predictable and every shoot and show is different.


sursa poze-internet si site-ul ofical Pat Mcgrath.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu