duminică, 12 octombrie 2014

LESS IS MORE-MACHIAJUL.. POARTA SPRE REGASIREA DE SINE

 


     Mi-as dori uneori ca ziua sa aibe 48 de ore.Stiu ca poate suna ciudat insa imi este asa greu sa fiu si mama, jurist, artist, trainer, organizator de evenimente si blogger in acelasi timp.Mi-as fi dorit o zi cu soare si o banca in mijlocul unui camp unde sa pot sa imi astern gandurile pe hartie..sau pe   laptop(mai nou)si sa le impartasesc cu voi-cei care ma cititi cu drag.


   
 Marturisesc ca mi-am ocupat timpul cu lucruri interesante si weekendurile mi le-am dedicat mireselor si machiajelor pentru ocazii deosebite.
  M-am bucurat ca atat de multa lume a avut incredere in bunul meu simt artistic si s-a lasat pe mana mea in zilele deosebite.
  Am realizat insa cu tristete de asemenea ca foarte multe fete..si foarte multi artisti(cercetez facebookul si blogosfera chiar daca nu am scris la fel de des ca si inainte)tind spre machiajele vulgare,incarcate, grafice si lipsite de personalitatea persoanei care le poarta.
  Mi-as dori ca tinerii si tinerele care imbratiseaza meseria de artist sa arunce un ochi prin munca marilor artisti de aici si de peste hotare,sa cerceteze un pic machiajele de pe covorul rosu si prezentarile de moda ale marilor case.
 Oare cati dintre noi realizeaza simplitatea machiajelor pe care le poarta vedetele de peste hotare?
 Tus ,gene,piele luminoasa si buze rosii..un look perfect de sirena moderna.Chiar nu e nevoie de prea multe trucuri de infrumusetare si de intreaga gama de culori trantita pe fata.
  In plus sa nu confumdam machiajele de podiumuri si de concursuri cu machiajele de mireasa.
   Imi place maxim make up artistul lui Kim Kardashian-Mario Dedivanovic care spunea ca machiajul de mireasa trebuie sa te arate pe tine in cea mai buna versiune..adica nu vreo alta persoana si nici sa fie vreo pictura de a lui Picasso pe fata.." a bride should always look radiant and like the best possible version of herself".
   Un sfat al meu catre viitoarele mirese este sa isi aleaga artistul pe baza portofoliului lui insa si pe baza felului in care interactioneaza cu el.Machiajele de proba nu sunt simple mofturi ci sunt machiaje care se realizeaza de la a-z...ca sa vada viitoarea mireasa cum arata ,ce feedback are de la oamenii care o vad si cum ii rezista pe fata machiajul pana a 2 a zi.
  Auzisem recent ca prin oras la noi se fac probe de mireasa pe jumatate de fata..sau doar putin machiati ochii.Cred ca aici intervine diferenta intre un amator si un make up artist adevarat.
  Machiajul nu exista pe jumatati si nici nu exista intr-o versiune pe un singur ochi sau alte minuni..Machiajul e machiaj!
  Sfarsitul de sezon ma gaseste obosita insa cu o mare speranta ca viitorii artisti se vor educa spre tot mai bine ,ca vor indrazni sa citeasca si sa studieze tot mai mult.
  E adevarat ce imi spunea mie un mare artist si prieten ca machiajul e o arta.La fel si pictura si muzica..Si ca  nu EXISTA REGULI IN MACHIAJ pentru ca fiecare are o viziune proprie.Insa avand in vedere ca nu toti suntem Michelangelo si nici Beethoven oricat de vizionari am fi..la fel se aplica regula si in machiaj.

 Sper ca populatia artistica sa fie cat mai deschisa spre masterclassuri(avem nume mari care vin in tara Samer Khouzami,Roshar,Abagiu,Renata Abdullaeva,Make up for Ever-Kruger Brent,Iuliana Sandu)pentru ca sunt oameni cu viziuni care au multe de impartasit.

  Va las sa admirati cateva din pozele mele preferate si viziunile mele artistice din categoria less is more-adica NOI PURTAM UN MACHIAJ NU EL NE POARTA PE NOI!!!!!!!!!
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu