marți, 27 septembrie 2011

DESPRE DEMACHIERE

   Am observat ca multe femei desi dau o mare importanta machiajului si investesc multi bani in produse antirid si de intretinere a tenului-nu stiu sa se demachieze corect sau mai rau, nu o fac deloc.
Secretul unui ten luminos si sanatos este chiar aceasta simpla etapa numita demachiere.Indiferent cat de obosite si somnoroase suntem-aceasta etapa este obligatorie.
Demachierea se realizeaza atat seara pentru a indeparta machiajul  si urmele de praf  cat si dimineata pentru a indeparta sebumul eliminat in timpul noptii.Pentru ca demachierea sa fie eficienta ea trebuie realizata cu produsele specifice tipului de ten pe care il are fiecare dintre noi.
Demachierea ochilor este de asemenea un aspect esential care se realizeaza inainte de demachierea fetei.Pentru zona ochilor se vor folosi produse specifice-pentru a nu irita aceasta zona sensibila.In cazul in care s-au folosit produse waterproof se va folosi un demachiant special ca sa elimine resturile de mascara si produs de machiaj.
Preferatul meu pentru zona ochilor este avene.
Dupa curatarea ochilor -vom trece la curatarea buzelor-a fetei si nu trebuie sa uitam de gat si decolteu.
Pentru fata produsul de demachiere trebuie ales in functie de tipul de ten.Tenul uscat sau normal poate folosi crema demachianta sau lapte demachiant-iar tenul gras va folosi spuma de curatare sau geluri de curatare.
Pentru tenul sensibil se pot folosi produsele dermatocosmetice din farmacii-special destinate acestui ten problematic.Un produs des folosit in demachierea tenului sensibil este lotiunea miceliara-care indeparteaza machiajul de pe intreaga fata actionand bland si cu zona ochilor-este non comedogena si nu contine parabeni si nu necesita clatire  sau lotiune tonica.

Dupa demachierea fetei se va folosi o lotiune tonica si o crema hidratanta pentru zona ochilor si una pentru fata.
In cazuri extreme putem folosi servetele demachiante -insa ele sunt indicate mai mult in calatorii.
Demachierea nu are varsta-trebuie inceputa din adolescenta-deoarece tinerele din ziua de azi folosesc rimel si farduri.Toate fardurile sunt nocive pentru piele daca raman acolo peste noapte si nu sunt demachiate corect-iar ridurile nu vor intarzia sa apara inainte de vreme.
Reguli de aur ale demachierii:

-demachierea se realizeaza intotdeauna in sens ascendent-nu descendent
-chiar daca nu porti make up-demachierea este necesara pentru a indeparta urmele de praf  si de poluare urbana
-pulverizarea apei termale pe ten dupa demachiere
-sapunul normal nu trebuie folosit pe post de demachiant

Pentru ca suntem o lume in plina miscare-avem sansa sa alegem intre o multitudine de produse de demachiat.Eu am testat multe produse iar preferatele mele raman cu siguranta:




Ale voastre  care sunt?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu