joi, 15 august 2013

MACHIAJUL-TERAPIE PENTRU CANCER


  Probabil ca titlul suna sinistru.Asa este-cancerul este o realitate cruda si din nefericire atat de aproape de noi-toti am avut sau avem printre noi persoane care sufera sau au suferit de aceasta cumplita maladie.
  Dar putini sunt acei care chiar stiu ce se intampla cu adevarat in sufletul celor care sufera de ea.Pe langa chinuitoarele tratamente cu  raze si citostatice sau operatii,ramane schimbarea care intervine in corpul persoanelor respective,mai ales atunci cand este vorba de femei-cum ar fi-pierderea parului,a genelor,a sprancenelor,schimbarea aspectului pielii.

    In America s-a dezvoltat un program numit Look Good -Feel Better-pus la cale de American Cancer Society si de Personal Care Products Council Foundation care impreuna cu makeup artisti,esteticeni,cosmeticeni,hairstilisti-specialisti in peruci si turbane,stilisti de unghii incearca sa invete femeile sa minimalizeze efectele tratamentelor si sa incerce sa arate si sa se simta la fel ca si inainte de a fi bolnave.
  Tocmai datorita schimbarilor atat de drastice produse de tratamente sau operatii asupra corpului femeilor-ele aveau tendinta sa traiasca izolate sa nu se poata obisnui cu imaginea lor in oglinda si sa sufere si mai mult.

  In urma discutilor avute cu bolnavele de cancer s-a ajuns la concluzia ca putin ruj si o peruca folosita corect ridicau moralul bolanvelor si le faceau sa se simta putin mai bine.
    Succesul acestei initiative in America a ajuns sa se raspandeasca si in Europa iar marile clinici de oncologie ofera deja pacientilor acest mic ajutor.Cel mai renumit ambasador de beauty pe acest domeniu a fost Talia Joy Castellano,un youtube makeup guru -care a decedat de cancer la doar 13 ani.



   E foarte important sa stim ca noi artistii suntem cei care putem face o mica schimbare in viata unor femei.Pentru mine experienta alaturi de o bolnava mi-a schimbat modul de a privi machiajul cu totul si mi-am dat seama ca prin cateva culori si doua miscari de pensula zambetul de pe fata unei femei este cel mai frumos lucru din acea zi.
 

 
  De noi depinde reusita acestui program.Join it!


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu