joi, 10 octombrie 2013

MACHIAJ DE POZE VS MACHIAJ NORMAL-GOANA DUPA PERFECTIUNE DUCE LA DEPRESIE

  




  De mica mi-am dorit sa fiu manechin.Nu a fost sa fie-pentru ca am fost un copil gras,un adolescent gras mereu in lupta cu curele de slabire-cu tonele de nutritionisti in fund si cu zile intregi petrecute in sala de sport,in salile de sport.M-am infometat,am plans,pana la urma am inteles.UNII SUNTEM MENITI SA FIM GRASI.
    Nu sunt 2 oameni la fel pe pamantul asta.Insa goana dupa perfectiune e cat de poate de evidenta si incearca sa educe oamenii-sa ii faca egali.Ne pierdem din personalitate in lupta spre un corp perfect(90-60-90) pentru ca asa arata studiile-sau asa impune moda sau niste creatori tembeli-care croiesc doar un sir de haine marimea 0 si in care toate modelele de podium trebuie sa intre.
      La fel si cu pozele.E cat se poate de logic si normal ca in reviste sa vedem numai tinerele perfecte-ca scoase din cutie,cu o piele de bebelus,cu ochii mari si genele dese,cu pometii perfect subliniati-buze carnoase,sani perfecti,talie de viespe..si lista poate continua la nesfarsit.
  Machiajul de poze e insa dezastrul cel mai mare.De nenumarate ori mi-au venit fete si femei in atelier cu o poza pe telefon sau in mana-solicitand ca vrea machiajul x si sa arate ca vedeta sau modelul y.
 Si ce e si mai rau e incapatanarea si inversunarea cu care incearca unii sa explice -pe mine trebuie sa ma faci sa arat asa.
  Pentru mine un machiaj inseamna a scoate in evidenta tot ce are mai frumos o persoana,a ascunde defectele si a scoate in evidenta calitatile.Acesta este machiajul normal-machiajul purtabil-machiajul care face diferenta-dar nu schimba definitiv.Acest machiaj acopera  petele de pigmentare, cosurile, mascheaza pe cat putina cearcanele si ridurile, mareste vizual si corecteaza ochii, indeseste genele si corecteaza forma sprancenelor,nasului si buzelor.
  Efectul unui machiaj corect realizat e wow..insa acele persoane se regasesc total in machiajul efectuat.

  Machiajul e poze e un miraj,o fata morgana.
  Tin minte ca unul din trainerii mei de makeup alegea pentru shootinguri-doar fetele sub 18 ani iar  pe alea le alegea pe spranceana..sa nu aibe cosuri,sa nu aibe pete,sa fie o fata perfect armonioasa,ochii mari,genele lungi..etc.
  Pentru ca tot ceea  ce e frumos se vinde..tot ce e frumos capteaza atentia.Barbatii sunt inebuniti dupa perfect girls.Si totusi femeile atat de perfecte nu ies decat din bisturiu.Fiecare om are un defect-macar unul.E foarte trist ca femeile nu realizeaza ca pozele sunt poze,si femeile ce la vad nu sunt in realitate acel tot perfect.
  Scopul revistelor dedicate femeilor ar trebui sa fie pur educativ-sa explice-in spatele acestei poze-exista o gagica aproape perfecta DAR imbunatatita prin photoshop .
 Iar scopul revistelor pentru barbati-ar trebui sa fie postat pe prima pagina.Nu tot ce zboara se mananca.Iubiti femeia de langa voi-just as she is.Din moment ce majoritatea din barbati nu sunt Brad Pitt atunci nici ei nu ar trebui sa aibe pretentii majore.
  Insa societatea e frivola,indeamna la astfel de obiceiuri.
  Depinde de noi sa privim o poza ca o poza frumoasa,iar atunci cand ne privim in oglinda sa ne iubim-JUST THE WAY WE ARE.
  



5 comentarii:

  1. Foarte frumos si adevarat articol! BIG LIKE!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu pe la 14-15 ani am inceput sa rasfoiesc reviste''pentru femei'', Elle, Beau Monde, Glamour, etc..si desi nu eram grasa si nu am fost niciodata un copil plinut, atata de obsedata am devenit de greutatea mea incat am ajuns sa am anorexie. La 19 ani si 1,62 aveam 42 de kilograme si plangeam daca mancam un iaurt intreg, ca ma ingras. Si nu ma obseda numai greutatea, ci si inaltimea. Nu purtam niciodata pantofi cu tocuri mai mici de 10 cm. Cu greu am realizat ca perfectiunea inseamna defapt sa te iubesti si sa incerci sa te impaci cu cine esti, sa faci ce iti place si sa te simti bine in pielea ta asa cum esti, atat timp cat esti sanatos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ma bucur cand am feedback pozitiv de la voi cele care ma cititi:)pentru acest sentiment de fericire si scriu;)

      Ștergere