marți, 11 octombrie 2011

SPRANCENELE PERFECTE SI CUM LE PUTEM AVEA

    Realizez cu tristete ca foarte multe femei au probleme cu sprancenele.Fie ca nu au deloc-fie le au foarte rare sau  neuniforme.Mai exista si cazul fericit in care avem femei cu sprancene dese.
   In Romania avem destul de putini specialisti in sprancene-numiti stilisti de sprancene.In saloanele din tara multe cosmeticene "penseaza"  dupa ureche sau dupa niste sabloane pe care le-au deprins la vreun curs de cosmetica si atunci rezultatele sunt oribile.Am vazut femei ce au venit cu sprancenele mutilate,arse,subtiate sau vopsite cu 2 tonuri mai inchis decat culoarea parului.
   Este greu sa realizezi forma perfecta a sprancenelor de unul singur-este adevarat.Sprancenele joaca un rol extrem de important in expresivitatea  si simetria fetei.
  Daca nu avem sau nu cunoastem un stilist de sprancene-iata cateva sfaturi care ne pot ajuta sa mentinem sprancenele noastre cat mai frumoase si mai naturale.
    In primul rand trebuie sa vedeti care metoda de pensat vi se potriveste.Pensatul se poate realiza prin:
    - waxing-pensatul cu ceara(dupa mine destul de dureros insa cu efecte indelungate singurele  riscuri fiind sa nu numeresti un stilist experimentat sau sa ai alergie la ceara)
    -pensatul cu ata speciala(metoda indiana)-se practica destul de rar la noi in tara
   -pensatul clasic cu ajutorul pensetei
    In al 2 lea rand la inceputul pensatului se vor tine cont de cateva reguli de baza.
   Cu ajutorul unui creion pus la baza nasului se va masura punctul de plecare al sprancenei(A),punctul de terminare al sprancenei(C) si punctul in care ar trebui sa aibe arcuirea(B).
      De asemenea se va alege forma sprancenei cat mai aproape de forma naturala.
   
    Pentru cele care nu se descurca-firma Anastasiei Soare le vine in ajutor cu niste sabloane pentru pensat sprancene.
Ele se pot comanda de pe site-ul Anastasiei Soare si arata  asa:
    Pentru cele care nu au sprancene deloc si nu se descurca sa si le contureze din creion sau produse speciale-o solutie ar fi tatuajul semipermanent.Nu sunt un fan al acestuia insa am vazut si cateva tatuaje destul de bine realizate si care dadeau impresia de natural.Pentru cele care opteaza o asemenea varianta este indicat sa discute inainte forma sprancenei care o doresc si li se potriveste.De asemenea tatuajul necesita si o atentie deosebita deoarece dupa o anumita perioada de timp isi schimba culoarea devenind albastrui sau movuliu.

  In al 3 lea rand conteaza foarte mult nu doar sa avem o forma frumoasa ci sa o mentinem si sa o ingrijim zilnic.Exista pe piata foarte multe produse de ingrijire a sprancenelor insa foarte putine dintre noi le folosim si stim care sunt.
 Nu ar trebui sa ne lipseasca din trusa pensula de pieptanat sprancene
un creion de umplere al golurilor-preferatul meu fiind cel de la mac cosmetics
si un rimel de fixare al firelor rebele
    Concluzionand-este  in puterea noastra sa incercam sa avem sprancene perfecte-nu este neaparat nevoie mereu de un stilist-el ne poate ajuta cu forma la inceput -iar dupa aceea, zi de zi, noi putem deveni asi in domeniu.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu