vineri, 8 martie 2013

FOREVER YOUNG...SKIN:)SFATURI PENTRU O PIELE TANARA

       
      Nu am cunoscut femeie care sa nu regrete trecerea timpului.
Pacat ca de multe ori realizam ce am pierdut atunci cand nu mai avem.
O piele tanara este cel mai mare dar  al unei femei.Pielea in sine-prin tinerete emana frumusete si prospetime.Insa tinerii din ziua de azi forteaza timpul.Se machiaza timpuriu,se expun la soare excesiv si fara factor de protectie,nu isi hidrateaza tenul si nu se demachiaza corect.
 
  Secretul unui ten frumos consta in echilibru.O viata echilibrata inseamna-regim de viata disciplinat,hranire la timp cu nutrienti necesari pentru functionarea corecta a organismului,hidratare corecta si somn suficient.

   De multe ori secretul unei pieli frumoase consta in alimentatia corecta.O alimentatie nesanatoasa isi va arata semnele pe fata-asa ca e de preferat sa consumam fructe si legume proaspete,neprelucrate termic,ca atare sau sub forma de suc(de recomandat sturguri,prune,varza,spanac,nuci,ridichi,usturoi,etc).

Iarna e foarte important sa ne pazim tenul de vant si frig-pentru ca fata este prima care sufera fiind cea expusa.Cremele de hidratare sunt un must have al acestui sezon.
  Nu uitai de mastile hidratante facute in casa-din argila si diverse produse(in functie de tipul de ten)cu ulei de masline si cu miere.



  NU SOLAR

  Trendul pielii bronzate in orice anotimp lansat de Coco Chanel,a devenit un trend pe care milioane de femei l-au imbratisat fiind dispuse sa isi riste si viata pentru acea tenta ciocolatie.
  Cei ce nu stiu-bronzul reprezinta reactia de aparare a pielii fata de razele  ultraviolete.Cei care cred ca prin expunerea la solar in loc de soare natural vor contracara efectele celor 3 tipuri de raze ultraviolete UVA,UVB,UVC se inseala deoarece efectul pe care razele uva emise de solar il provoaca duce la aparitia timpurie a cancerului de piele.
 In ultima vreme numarului tinerilor diagnosticati cu melanom sub varsta de 20 de ani a crescut,deoarece razele artificiale nu sintetizeaza la fel de bine vitamina D si sunt mai concentrate(chiar de 5 ori)decat razele soarelui.Deci ar trebui sa va ganditi serios inainte de o vizita la solar.


 Timpul perfect pentru expunere la soare este intre orele 8 si 11 dimineata si dupa ora 16 dupamasa.
Binenteles cu protectie solara-care trebuie reaplicata dupa fiecare baie facuta in piscina sau in mare chiar daca pe acel produs scrie waterproof.Nu uitati de asemenea pentru fata exista creme speciale altele decat cele de corp.


  Voi cum va pastrati pielea tanara?
Care este ingredientul secret?
  Dupa mine-dupa factorul genetic-grija noastra fata de piele duce spre o piele vesnic tanara.

Un comentariu:

  1. Foarte bun articolul. Cred ca cel mai important lucru este protectia solara (inclusiv iarna) si al doilea lucru ca importanta rutina zilnica de ingrijire (demachiere,tonifiere,hidratare). Desigur sunt mult mai multi factori ce pot influenta calitatea pielii insa acestia doi sunt primordiali, din punctul meu de vedere.

    RăspundețiȘtergere