luni, 4 noiembrie 2013

HOW TO..SMOKEY EYE?!CUI SE POTRIVESTE ACEST TIP DE MACHIAJ


    Pe vremea cand photoshopul era la stadiul de poveste,un artist,un vizionar al machiajului Kevyn Aucoin definea clar si exact notiunea de smokey eyes.
  Mai mult de atat-machiajele din  cartile sale sunt atat de perfecte incat arata orice detaliu, fiind practic imposibil sa nu te indragostesti de fizionomia care poarta cu mandrie acest tip de machiaj.
  Sa nu uitam - Aucoin isi poza majoritatea din modele cu un aparat obisnuit si nu existau prea multe siretlicuri fotografice care sa prelucreze machiajul.
     Desi  smokey eyes a ajuns un machiaj atat de celebru incat toata lumea doreste sa il poarte..nu toata lumea poate purta un astfel de machiaj.
  Ceea ce majoritatea din femei nu inteleg este exact ce Kevyn a incercat sa explice prin toata munca sa-adica faptul ca o femeie trebuie sa poarte doar acel machiaj care ii sta bine.
Machiajul smokey eyes-este un machiaj destinat ochilor proeminenti sau mari,ochilor migdalati sau rotunzi.Nu poti face un smokey eyes-pe ochii mici,cazuti, departati sau adanciti in orbite.
  Smokey eyes nu inseamna machiaj cu negru cum considera toata lumea.Machiajul smokey se poate realiza pe nuante mate de negru,gri,maro,albastru,mov,verde.Smokey eyes-inseamna efect fumuriu-un degrade de culoare de la cea mai inchisa la cea mai deschisa -menit sa ofere mister si profunzime privirii.
  Smokey eyes poate fi realizat atat pe culoare mata cat si pe pigment sidefat.
  In tehnica europeana bazele pot fi culori cremoase sau baze waterproof inchise la culoare peste care se aplica si blenduie fard pe cand in tehnica ruseasca smokey poate fi realizat pe acuarela,eyeliner gel sau creion.
  Indiferent de modul de realizare smokey are acelasi efect superb.



    Dupa mine smokey eyes-este un machiaj destul de greu de realizat insa cu incredere si maestrie-oricine si-l poate realiza,trebuie doar sa iti cunosti bine forma ochilor si sa iti testezi rabdarea.Poate ca nu iese din prima sau a doua incercare insa cu perseverenta sigur va iesi ceva frumos.
  Firmele de makeup au scos pe piata multe truse care ajuta deja la realizarea acestui tip de machiaj(paleta 20 atelier paris,paletele naked 1,2 de la urban decay,paletele too faced,etc).
  Pe youtube  sunt makeup gurus care  fac demonstratii pe acest tip de machiaj:
http://www.youtube.com/watch?v=oYy1yjJfXk0&feature=player_embedded#!
http://www.youtube.com/watch?v=ssongE4kA1M
http://www.youtube.com/watch?v=6OrZZOccrxs
http://www.youtube.com/watch?v=mBdoDyTZ8sM
  Eu la randul meu predau smokey eyes  in cadrul cursurilor de automakeup -atunci cand acest tip de machiaj avantajeaza forma ochilor cursantului.
  In curand voi reveni cu o postare pe blog despre trusele si produsele necesare obtinerii acestui look.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu