marți, 12 noiembrie 2013

MASTERCLASS BY ALEXANDRU ABAGIU-AIRBRUSH SI EDITORIAL CLOSEUP

   


   Intr-o lume frivola in care prea putini sunt cei care stiu sa faca diferenta dintre "ce frumos esti machiata"si "ce frumoasa esti" e nevoie de evenimente de calitate pentru a educa populatia feminina.
       Goana dupa perfectiune a femeilor duce spre pierderea personalitatii si  apare efectul de turma in care toate se machiaza si frezeaza la fel.Aici intervine rolul nostru-al artistilor,al oamenilor din culise sa facem femeile sa inteleaga ca frumusetea porneste din interior,ca fata noastra nu e o panza goala ci are propria ei personalitate si dorinta de a iesi in evidenta.Nu degeaba se spune:"beauty is in the eye of the beholder".
     Pentru mine vizita la Bucuresti Make up Fest nu a facut decat sa imi intareasca convingerile ca Alex Abagiu e un artist deosebit care are machiajul in sange si pentru care aceasta arta e un mijloc prin care el isi exprima iubirea de frumos.Nu am avut sansa sa il cunosc pana acum insa ii urmaresc munca de peste 15 ani si pentru mine a il cunoaste a fost un vis indeplinit.
   Recunosc ca am avut emotii din primul moment in care am calcat in sala de conferinte insa ele au fost spulberate de o voce calda si de atmosfera primitoare.
    Mi-a placut sa vad ca un artist de nivelul lui este interesat sa educe artistii din Romania si a pornit un sir de evenimente de calitate.Pana la masterclassul lui am avut sansa sa particip doar la masterclassuri oferite de artistii din Republica Moldova si Rusia.
   Masterclassul de airbrush a fost unul dedicat artistilor care deja lucreaza cu el.E clar ca pentru a putea avansa in acest domeniu e nevoie sa ai bazele puse sa sti cu ce aparat ai de a face si ce poate el sa faca.Cele 3 demonstratii au stat dovada ca airbrushul e un aparat complex si poti realiza cu el o gama de machiajele de la cele no makeup makeup pana la cele mai colorate machiaje fantezie.
    Machiajul editorial closeup(de asemenea dedicat artistilor pro)mi-a placut in mod deosebit.
  Sunt si am fost mereu fan al machiajelor cizelate,aproape de perfectiune care nu lasa tona de produs pe fata sau efectul de masca.Recunosc ca acest lucru mi se trage de la Ovi -artistul care mi-a calauzit pasii prin machiajul de calitate si care m-a invatat in cadrul unui machiaj  sa pot face ceva frumos prin accente diafane si nu prin lucruri exagerat de penibile.
    Sincer poate si asemanarea artistica dintre Ovidiu si Alex m-a facut sa simt ca acest al 2 lea masterclass mi s-a potrivit mai mult decat cel de airbrush(unde sunt inca novice dar la care am participat de curiozitate).
    In machiajul de editorial-detaliile conteaza.Totul trebuie sa fie cat mai atent conturat iar munca artistului incepe de la stadiul de idee pana la punerea pe hartie.
   De asemenea e foarte important sa ai alaturi de tine o echipa cu care sa  poti comunica si un model  ales perfect.Produsele de calitate trebuie atent alese-dar pentru a ajunge la o astfel de performanta e nevoie de mult exercitiu si fantezie.
     Fotograful  trebuie sa comunice excelent cu echipa de artisti pentru a putea exista acea conexiune necesara la realizarea unui editorial deosebit.
  
  Ce sa mai spun?
  Astept noi masterclassuri de genul acesta.

  Poate pe viitor si in Timisoara-pentru ca simt ca noi provincia suntem la capatul lumii si aici nu se intampla nimic.Noi nu avem parte de editoriale sau de reviste glossy.
  Dar nu se stie niciodata.Banatul iubeste arta.
 Si sper pe viitor sa fim si noi apreciati dupa cum meritam.
    

2 comentarii:

  1. te invidiez pentru oportunitatea de a participa la un eveniment cu Alex!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. nu trebuie sa ma invidiezi;)au fost alaturi de mine alti aprox 90 de participanti-deci nu am fost eu unicat;)plus a fost un eveniment deschis (cu plata)publicului larg;)si sigur vor urma altele

      Ștergere