sâmbătă, 21 ianuarie 2012

CE CRED BARBATII DESPRE MACHIAJ?


 Articolul prezinta parerea mea strict personala.
Am inceput prin a mentiona acest aspect ca sa fiu sigura ca nu imi vor sari in cap barbatii ca le bag cuvinte in gura.

   Recent am urmarit un studiu la Discovery care a demonstrat ca barbatii percep frumusetea per ansamblu (folosind doar o parte a creierului)iar femeile percep frumusetea in detalii(folosind ambele parti ale creierului).
Conform studiilor barbatii sunt atrasi in primul rand de ochii femeilor iar mai apoi de buze si de restul fizicului.
Ce parere au barbatii despre make up cand sunt intrebati?
Cei mai putin informati sau mai putin umblati ar spune ca prefera o femeie fara pic  de machiaj.
Cei ce au o sora sau mama in preajma care se machiaza sau s-a machiat si ingrijit mereu vor spune ca prefera un machiaj de bun simt care sa scoata in evidenta trasaturile frumoase ale unei femei.
  Acesti barbati au o parere pertineta.Trasaturile frumoase sunt cele ce ne fac din punct de vedere biologic atractive-deoarece pometii proeminenti,buzele pline si ochii mari si migdalati indica un pachet genetic foarte bun.
Si intr-adevar acest lucru se invata si prin make up-nu vom invata niciodata sa ne machiem ochii incat sa para neasteptat de mici-ci migdlati si luminosi,vom invata sa ne facem buzele pline si fata proaspata iar obrajii imbujorati.
De-a lungul timpului aceste calitati ale unei femei au fost cele care au garantat o pereche pe masura pentru continuarea genelor bune.

 De asemenea cred ca barbatii prefera un machiaj cat mai natural si bine realizat-mai ales de timpul zilei si sunt dezgustati de esecurile in make up-cand creionul de la ochi curge si creeaza efectul de raton sau fondul de ten  se aduna pe fata si arata ca si un aluat de clatite nereusit.
  Tot acelasi studiu de Discovery a aratat ca 100 de barbati pusi in fata a 3 poze-o poza cu o fata extrem de putin machiata-o fata cu ceva mai mult machiaj si o fata purtand un machiaj de seara cu gene false insa foarte bine realizat-au ales poza 3 spunand ca fata este de o frumusete izbitoare.
Cum de barbatii-tocmai ei care doreau un machiaj natural sau deloc machiaj au ales fata cea mai machiata si cu gene false?Pentru ca ei au ales fata cu trasaturile cele mai frumoase si perfecte-nimeni nu are o fizionomie perfecta insa ea se poate realiza prin intermediul machiajului.


Concluzia mea:
Barbatii habar nu au daca le place machiajul sau nu-mai mult de atat nu ii intereseaza.Barbatii insa vor remarca o femeie cu o fizionomie frumoasa-dusa spre perfectiune.Barbatii vor intoarce capul dupa o femeie perfect machiata(binenteles aici ne referim strict la partea de sus a corpului-ca pot ei intoarce capul dupa un decolteu sau te miri ce)fara sa realizeze ca e machiata pentru ca trasaturile ei sunt bine evidentiate.


De aceea si industria machiajului,cosmetica si chirurgia estetica au ajuns sa fie puse la rang inalt.
La urma urmei-tot legea firii se urmeaza-un mascul va cauta femela cea mai atragatoare si curtata sa ii faca urmasi.

Ps.Noroc insa ca mai exista si o categorie de barbati aparte-cum este si sotul meu Robi si multi alti barbati care ma inconjoara.Mentalitatea este cea ce umbreste mintea unui barbat de multe ori cand e vorba de machiaj.A avea o femeie frumoasa alaturi-care sa stie sa se scoata in evidenta atrage de multe ori gelozia barbatului.Dar eu cred ca intr-un cuplu solid si intr-o societate de bun simt-barbatii vor sprijini mereu femeile sa se machieze-aranjeze si respecte.
De ce?
PENTRU CA NE IUBESC;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu