sâmbătă, 14 ianuarie 2012

PARFUMUL-AROMA FERICIRII


        Istoria parfumului incepe in antichitate cand in cadrul ceremoniilor religioase preotii egipteni aduceau ofranda zeilor diferite parfumuri(rasini mirositoare).Tot in antichitate parfumurile  erau interzise pentru ingrijirea corporala fiind dedicate slavirii zeilor si cinstirii mortilor.Se crede ca inventarea parfumului este rodul unei intamplari-unul dintre stramosii nostri in timp ce ardea lemne a observat ca acestea raspundeau un parfum placut(per fumum).
     Unul din motivele pentru care parfumul a rezistat timpului este datorita faptului ca poate fi simtit fara a fi vazut.

    Se stie ca mirosul,unul din cele 5  simturi ale noastre este cel mai intim legat de partea noastra emotionala.Un parfum care ne place evoca in noi amintiri deosebit de frumoase si ne incarca pozitiv.
  Aceasta putere emotionala a parfumurilor este atat de mare incat exista chiar si o stiinta, aromacologia, care studiaza modul in care mirosurile ne influenteaza viata.
  Alegerea unui parfum este o experienta personala.Parfumul se alege in functie de tipul de piele si de PH.Pentru ca exista variatii usoare ale PH-ului de la o persoana la alta,un parfum se va potrivi perfect unei persoane si va mirosi urat sau nu se va mentine deloc  pe alta persoana.
  Pentru a putea testa corect daca un parfum ni se potriveste se va aplica pe zonele de pulsatie,zonele cel mai puternic vascularizate si se va astepta intre 30 si 60 de minute.
  Un parfum are 3 faze:

Parfumul are trei faze :
1. nota de varf , care se simte imediat dupa ce ne-am aplicat parfumul
2. nota de mijloc , parfumul se simte putin mai bland si dureaza de la cateva minute pana la o ora
3. nota de baza pe care o simtim cam dupa 30 de minute si care impreuna cu nota de mijloc dau mirosul unui parfum
  Numai dupa ce trec toate cele trei etape se poate evalua un parfum-cat se mentine pe piele si ce note olfactive are.
  Sfaturi in alegerea corecta a unui parfum:
-un moment potrivit al alegerii parfumului este dupa amiaza-simtul mirosului fiind mai intens
-nu frecati niciodata zona in care v-ati aplicat parfumul pentru ca ii veti distruge buchetul
-nu cumparati un parfum fara sa il testati inainte pe pielea voastra
-aroma de pe cartonasul de tester este una neutra si nu la fel cu cea pe care pielea dvs o va emana in combinatie cu parfumul.

-in ziua in care cumparati un parfum  incercati sa nu folositi nici un alt parfum care v-ar putea distrage mirosul de la cel pe care il testati.
  
  Mereu mi-au placut parfumurile-imi aduc aminte de copilarie si de toate momentele frumoase.Am foarte multe parfumuri pe care le folosesc insa am observat ca toate se invart in cadrul aceleasi familii olfactive.
Preferatele mele sunt:Moschino-Funny si I love love si Donna Karan Be Delicious-marul verde.



  Imi aduc aminte de o seara pe malul marii in Corfu Town-unde Briza marii adie si mangaie pielea arsa de soare si mirosul de lamaie si busuioc invita turistii spre terasele de pe plaja la un cocktail si un apus de vis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu