marți, 14 februarie 2012

AFACEREA VALENTINE'S DAY

 
  Inimioare,fluturasi,rezervari la restaurant si o noapte incendiara...
  What?!!!  In primul rand pe mine de Valentine's day efectiv ma apuca depresia.Totul e haotic si toata lumea umbla dupa inimioare de ciocoalata si sa faca rezervari la vreun local-sa cumpere cadouri si sa isi impresioneze partenerul.
  Nu inteleg cum e posibil doar intr-o zi pe an sa fim capabili sa ne demonstram iubirea.Eu iubesc mereu,fara pauze si fara nevoia de a avea vreo sarbatoare sa imi dovedesc sentimentele-ma gandesc la Corfu , la mare si soare si la barul nostru din Peroulades unde ne petreceam multe nopti minunate de vara admirand apusul si rontaind alune si sorbind vestitul lor cocktail.
  Imi place sa ma bucur de iubire zilnic si nu neaparat cumparand prostioare peste care cu  timpul se depune praful si zac in uitare ca niste chestii grotesti.
  Ce e valentines day?O sarbatoare" recent" aparuta -anume prin secolul 14- cand poetul Chaucer a promovat-o.Istoricii inca nu reusesc sa dovedeasca  asocierea festivalului Sf. Valentin  din Roma Antica cu vreo conotatie romantica.
  E normal sa iubesti zilnic-sa ai curajul sa arati si sa apreciezi persoana de langa tine.Lumea a iubit mereu-senimentul acesta nu s-a inventat acum.Prefer sa citesc poezie in aceasta zi si sa imi aduc aminte  de vremuri apuse-de bunele maniere si iubirea ridicata la rang inalt-la versuri scrise din suflet.
  Va doresc nu o zi minunata-ci multe zile minunate alaturi de persoana iubita-multa intelegere si rabdare.
Valentine's day-e doar un prilej sa va aduca aminte sa iubiti zilnic cu aceasi putere si nu o afacere profitabila pentru altii.

Pentru voi-cateva versuri dragi mie:
The rose is red, the violet's blue,
The honey's sweet, and so are you.
Thou art my love and I am thine;
I drew thee to my Valentine:
The lot was cast and then I drew,
And Fortune said it shou'd be you




Un comentariu: