marți, 21 februarie 2012

O PIELE SANATOASA SI PE TIMP DE IARNA

    Nu voi intra in detalii care sunt de competenta unui medic dermatolog.Ideal ar fi o data pe an sa mergem  pentru un consult specializat la un dermatolog-care ne va putea da detalii despre tipul de ten,diverse probleme legate de el si produsele pe care sa le folosim.
   Pentru multe femei acest lucru nu este posibil fie din lipsa de bani fie din lipsa de timp sau poate uneori lipsa de interes sau informare.
   Este foarte important sa avem o piele hidratata.Cremele care le folosim pe timp de primavara si vara trebuie inlocuite iarna cu un produs cu consistenta mai grasa pe baza de ulei(nu de apa)uleiul avand calitatea de a produce o pelicula protectoare la nivelul pielii care retine umezeala.
  De asemenea crema folosita trebuie sa aibe ecran de protectie solara-chiar daca o folosim pe anotimpul rece.
O piele hidratata nu incepe cu cremele folosite ci cu hidratarea din interior-chiar daca multi specialisti nu vad nici o corelatie intre consumul de apa si hidratare.
De asemenea e foarte important sa metinem umiditatea aerului in camerele in care locuim sau lucram-pentru ca in general iarna aerul tinde sa devina uscat si sa usuce si pielea.
 Atentie deosebita trebuie sa acordam si mainilor si picioarelor pe anotimpul rece-nu vom folosi creme cu efect racoritor ci hidratant si nu vom purta manusi si sosete umede.


Eu voi face o mica lista de creme de fata care eu le-am incercat pe timpul iernii,dar tin neaparat sa  precizez-un produs perfect este cel cu care va simtiti bine- nu trebuie neaparat sa fie excesiv de scump sau de la vreun anume brand.De multe ori platim ambalajul sau marketingul.

Iata top cremele folosite de mine-fara vreo ordine anume sau importanta.
1.AVENE HYDRANCE OPTIMALE RICH
2.AVENE COLD CREAM


3.ELMIPLANT CREMA HIDRATANTA DE ZI
4.L'OCCITANE-CREMA ULTRA RECONFORTANTA
5.VICHY-AQUALIA THERMAL
Voi ce creme folositi?
Astept parerile voastre...

2 comentarii:

  1. Momentan folosesc Aslavital -crema hidratanta cu argila. E acceptabila, inca mai caut una sa mi se potriveasca perfect.

    RăspundețiȘtergere