marți, 27 decembrie 2011

MACHIAJUL DE PITZIPOANCA-ASA NU!

  Plimbandu-ma prin mall zilele trecute la cumparat de cadouri pentru cei dragi-am avut un soc.Ce e cu lumea asta prin mall...fetele astea nu se uita in oglinda?
  M-am saturat de cate ori ma duc la mall sa nu am loc sa imi rezolv treburile ca ma tot ciocnesc de fel si fel de individe care vin sa faca parada pe acolo si sa umple coridoarele ca doar doar agata vreun fraier sa le cumpere ceva sau sa le faca cinste cu un suc.
  Bine zicea vestitul Mazare-primarul Constantei-"domnule la noi in tara e turism sexual..nu turism adevarat".Iar eu concluzionez-si la noi in mall e un fel de "parada"de panarame.
  Sambata in lift dau de o duduie cu tona de acid hialuronic in buze..abia isi mai tinea gura inchisa de cat de umflata era-duhnea a parfum ieftin de la o posta-avea niste tocuri de nici cu scara nu o ajungeam(in conditiile in care eu am 1.75 inaltime)si era de mana cu un tataie de vreo 60 si de ani care ii cara plasele de cumparaturi-si normal-era italian.
  Sa nu ma intelegeti gresit-nu e o postare in care eu critic felul in care fiecare isi traieste viata-dar eu consider ca in materie de vestimentatie si machiaj exista o limita a bunului simt.
Pentru ca nu sunt expert vestimentar-ma voi referi aici strict la partea de make -up care defineste stilul de pitzipoanca-atat de arhicunoscut la noi.
Cred ca recunosc o pitipoanca dintr-o mie:
-Sprancene conturate puternic cu negru
-ochi machiati strident si in culori sidefate si tipatoare
-dunga de tus exagerata
-tona de gene false -vizibile de la o posta
-tona de fond de ten foarte vizibil pe fata-in general in 2 3 tonuri mai inchis decat culoarea naturala a tenului si neintins pe gat-astfel incat efectul masca e garantat
-blush tipator-roz bombon sau bronzant
-buze umflate cu acid hialuronic si date cu gloss roz-sau botic natural creat prin depasirea conturului buzelor cu creionul si dupa aplicat un ruj roz si gloss roz
Exemple:


Cum evitam machiajul de pitipoanca?
In primul rand machiajul de zi trebuie sa fie unul natural nu de halloween.
Asta presupune un fond de ten-natural-ales corect pe nuanta tenului,un creion de sprancene care defineste sprancenele si le contureaza in mod natural.Un fard deschs la culoare-pe cat posibil mat si eventual putin creion sau un tus aplicat in dunga subtire la baza ochilui si putin mascara.
Pentru timpul zilei se vor evita genele false.Cele care chiar nu pot fara ele-sa opteze pentru gene false cu efect natural(smocuri sau fir cu fir).
Un ruj nude-sau un gloss transparent si machiajul e gata.
NU trebuie sa ne machiam ca niste parasute ca sa iesim din anonimat.Naturaletea a fost mereu un atu de succes al femeii din ziua de azi.
Nu trebuie ca barbatul care se culca langa tine noaptea-sa zica dimineata-OMG ti-ai dat jos masca si sa lesine.


Machiajul de seara intr-adevar poate fi unul spectaculos-unde sa predomine culorile vii si genele false insa totul in limita bunului simt.
Poti iesi in evidenta prin frumusete naturala-lumea sa te laude ce bine arati-si nu neaparat pentru tona de machiaj purtata pe fata.
Voi ce parere aveti?

7 comentarii:

  1. Felicitari pentru postare ! Culmea este ca aceste individe mai primesc si "complimente".

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc amalia:)sunt de acord cu tine-unele femei de genul acesta sunt apreciate si ladate de anturajele lor;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna Ana, am citit postarile tale si mi-au prins foarte bine. Intentionez sa ma apuc si eu de curs si sunt in faza documentarii, citesc zilnic diferite bloguri si vizitez mule site-uri cu produse make-up. Vreau sa te intreb daca ai auzit de produsele KIKo make-up by Milano?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am incercat produsele Kiko Makeup Milano...au cateva farduri care se compara cu produsele profesionale,un concealer foarte bun,o mascara pe care o ador,deja am terminat-o,cand mai ajung pe la Milano imi fac provizii mai serioase...costa vreo 5 euro dar e mai buna decat Lancome care costa 30. Rujuri frumoase si glossuri rezistente...isi merita fiecare banut. Ba chiar as spune ca sunt prea ieftine. In schimb pensulele lor sunt groaznice,desi costa cam cat Sigma.

      Ștergere
  4. buna Lumi-da am auzit de produse=nu am apucat insa sa testez niciunul...o prietena dea a mea si-a cumparat din italia si a spus ca sunt ok raport pret calitate:)prea multe detalii nu pot sa iti dau insa iti ramane drept ajutor internetul si postarile altor bloggerite legate de produsele kiko

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. La poza 3 am tresarit, mai mai sa fac stop cardiac. Doamne ce sprancene ridicate pana in crestetul capului :))))

    RăspundețiȘtergere